Sylvie Derveaux

Naam:
Sylvie Derveaux
Functie:
Apotheker-titularis

De apotheek is in 1967 opgericht door mijn moeder. In ‘95 vervoegde ik haar! Ik heb de apotheek officieel overgenomen als titularis in ‘99. Dat zijn dus al heel wat opgebouwde ervaringsjaren, wat ik echt wel een meerwaarde vind in mijn zorgverlening naar de mensen toe. Ik kan mijn patiënten deskundig verder helpen en dat geeft me veel voldoening. Als titularis houd ik me met verschillende overkoepelende taken bezig, zoals de lange termijnvisie van de apotheek, de aankoopbeslissingen, de administratie, enzoverder. Het leukste is en blijft voor mij wel het contact met onze patiënten: goede uitleg, het opstellen van medicatieschema's en hulp kunnen verschaffen zijn zaken waar ik heel graag tijd aan spendeer, zoveel als nodig is.   

Het is hier een echte dorpsapotheek: de mensen kennen ons en wij kennen hen. Die vertrouwdheid zorgt voor diepgang en vlotheid in ons patiëntencontact: we kennen de mensen en hun verhaal, alsook hun specifieke medische situatie of noden. Op die manier weet je heel goed welke extra uitleg of zorg iemand nodig heeft.  

Wanneer er tijd en ruimte voor is, gaat ons contact met de mensen die binnenkomen ook vaak voorbij het puur medische. We nemen zoveel mogelijk de tijd om advies te geven, maar ook om te luisteren. Het kan heel goed zijn dat iemand binnenwandelt met een probleem of vraag, maar terug vertrekt zonder aankoop. Oplossingen hoeven niet altijd medicamenteus te zijn, we nemen ook onze tijd voor (levens)advies, waar we mensen soms even goed of zelfs beter mee kunnen verder helpen.  

Voel je welkom! Heel graag tot ziens, in de apotheek!